Олицька громада

Волинська область, Луцький район

Перший туристичний форум "Туристичний потенціал громади: шляхи відродження та взаємодії"

Дата: 11.06.2024 16:43
Кількість переглядів: 49

7 червня 2024 року в Олицькій громаді відбувся туристичний форум «Туристичний потенціал громади: шляхи відродження та взаємодії» у якому взяли участь представники Ківерцівської та Цуманської (Волинь), Дядьковицької, Клеванської, Зорянської, Деражненської (Рівненщина) громад. Також до участі в заході доєднались представники Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща», кандидатка історичних наук, доцент кафедри історії України та археології ВНУ імені Лесі Українки Лариса Понєдєльник та директорка Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко, настоятель Релігійної громади Пресвятої Трійці римсько-католицької церкви селища Олика Юрій Погнерибка.

Учасники заходу обговорили визначення туристичного потенціалу громади, шляхів взаємодії та співпраці в сфері туризму. Також розглянули можливість розробки спільних туристичніх маршрутів.

Форум пройшов у формі організаційно-діяльнісної платформи «Стежками князів Радзивіллів». Після презентації своїх громад учасниками і знайомства з туристичним потенціалом, відбулася екскурсія резиденцією князів Радзивіллів "Олицьким замком". Також учасники форуму, під час екскурсії, відвідали Колегіальний костел Святої Трійці та костел Петра і Павла.

На території замку учасники поринули у вир життя князів.

Завершився форум заключним словом селищного голови Олександра Прендецького , який подякував гостям за прийняття пропозиції щодо співпраці. Всі учасники форуму зазначили, що це початок великої спільної роботи в розвитку місцевого туризму .



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень