Олицька громада

Волинська область, Луцький район

Збережімо первоцвіти Волинського краю разом!

Дата: 26.02.2024 16:41
Кількість переглядів: 52

Фото без описуЩороку у весняний період відбувається масова торгівля рідкісними видами ранньоквітучих рослин – первоцвітів, занесеними до Червоної книги України, які перебувають під загрозою зникнення.

Державна екологічна інспекція у Волинській області щорічно проводить природоохоронні заходи, з метою захисту та збереження рослин, занесених до Червоної книги та недопущення порушення вимог природоохоронного законодавства в частині незаконного збору і заготівлі, торгівлі рідкісними та зникаючими ранньоквітучими рослинами.

❗️За незаконне придбання та збут об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України, передбачено накладення штрафу від 510 до 1700 грн із конфіскацією квітів. За збір рідкісних квітів у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду передбачено накладення штрафу від 1700 до 3655 гривень з конфіскацією рослин.

Закликаємо усіх громадян бути свідомими, берегти природу і не знищувати ранньоквітучі об’єкти рослинного світу.

А всіх небайдужих громадян просимо не залишати без уваги жодного факту торгівлі рідкісними видами рослин, а також відмовитись від збирання та придбання рослин занесених до Червоної книги України.

Бережімо природу навколо нас! Цим ви збережете природне надбання країни для майбутніх поколінь.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень