Олицька громада

Волинська область, Луцький район

До відома сільськогосподарських виробників!

Дата: 16.03.2023 08:25
Кількість переглядів: 75

         Відповідно листа Державної екологічної інспекції № 2-2/609 від 09.03.2023 року Олицька селищна рада повідомляє: з початком польових робіт сільськогосподарськими виробниками застосовуються добрива та отрутохімікати, після використання яких залишається тара. Досить часто розміщення використаної тари проходить на відкритому грунті, що в свою чергу може призвести до забруднення земельних ресурсів. Такий спосіб зберігання пестицидів, агрохімікатів та використаної упаковки є незаконним та небезпечним.

        Керуючись ч.1 абз. 2,3 ст. 12 Закону України  «Про охорону земель» до повноважень селищних рад у галузі охорони земель на території сіл, селищ належить:установлення  обмежень (обтяжень) у використанні, тимчасова заборона (зупинення) чи припинення використання земельної ділянки громадянами та юридичними особами в разі порушення ними вимог законодавства в галузі охорони земель; здійснення контролю за використанням та охороною земель комунальної власності; економічне стимулювання раціонального використання  та охорони земель відповідно до закону.

       Враховуючи зазначене вище, з метою забезпечення дотримання вимог природоохоронного законодавства нагадуємо, що використану тару (упаковки) після агрохімікатів не можна (заборонено) залишати на відкритому грунті.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень