Олицька громада

Волинська область, Луцький район

Діти Олицької громади побували в Польщі та навчилися рятувати життя

Дата: 28.12.2022 13:07
Кількість переглядів: 358

Навчально-туристична поїздка була організована за підтримки голови Олицької селищної ради Прендецького Олександра Миколайовича, громадської організації «Ківерцівський бізнес-інкубатор Волинського інституту економіки та менеджменту» на запрошення Василя Федоровича Байцима від FUNDACJA ROZWOJU ENERGETYKI ODNAWIALNEJ I OCRONY ZDROWIA у місті Торунь. Четверо дітей у супроводі начальника служби у справах дітей Олицької селищної ради стали учасниками проєкту «Міжнародного семінару з домедичної допомоги – «Я теж можу врятувати Твоє життя!»», організованого в рамках Програми Erasmus+.

Упродовж 21 дня дівчата та хлопці перебували в польському оздоровчо-курортному містечку Цехоцинек у готелі «St. George Family&Senior», власник якого постійно дає прихисток для українських біженців, що вимушені втікати від війни в Україні.

Упродовж всього періоду хлопці й дівчата мали насичену та пізнавальну програму: екскурсії польськими містами Цехоцинек, Торунь та Бидгощ, відвідували пожежну частину, музеї, брали участь у спортивних змаганнях, семінарах та відпрацьовували практичні завдання.

 

 

 

 

 

 

Всі учасники проєкту «Я теж можу врятувати Твоє життя!» отримали сертифікати проходження курсу лекцій та практичних відпрацювань першої домедичної допомоги від медичного рятівника та інструктора рятівництва медичного Пьотра Тадеуша Таразко.

 

 

 

Попри те, що в українських дітях помітно недитячу зрілість, спричинену усією ситуацією, вони були радісні, вони отримали нагоду познайомитись із новими друзями, налагодити контакт зі своїми польськими ровесниками. Я сама постійно отримую від них звісточки. Ці діти, які були на канікулах, розказують в домівках про свої позитивні враження з відпочинку у Польщі. Тому таких заходів, які допомагають у  взаємопізнанні  та розвитку повинно бути набагато більше. Навіть для мого покоління історичне минуле це фактор, який впливає на наші польсько-українські відносини. Молодь є тим поколінням, в яке варто інвестувати, адже навіть сьогодні поляки та українці мало знають один про одного.

 

#ErasmusPlus

#FREOiOZ #BIEM #KBIVIEM #STEPBYSTEP #StepbySteptoEU

 

 

Начальник служби у справах дітей

Олицької селищної ради

Олександра Момот      



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень