Олицька громада

Волинська область, Луцький район

«САДИ ПЕРЕМОГИ»: ВОЛИНЯНИ І ПЕРЕСЕЛЕНЦІ ЗАКЛАЛИ ФРУКТОВИЙ САД.

Дата: 03.05.2022 20:15
Кількість переглядів: 184

«САДИ ПЕРЕМОГИ»: ВОЛИНЯНИ І ПЕРЕСЕЛЕНЦІ ЗАКЛАЛИ ФРУКТОВИЙ САД.

До спільної ініціативи обласної ради, Луцької райради, Олицької, Цуманської громад та обласного еколого-натуралістичного центру долучилися і понад 60 дорослих і дітей зі східних та південних регіонів України, які нині мешкають на Волині.

Участь в акції «Сади Перемоги» також взяли голова обласної ради Григорій Недопад, очільник Луцької райради Олександр Омельчук, заступник керуючого справами апарату облради, депутат облради Юрій Ройко, а також депутатки обласної ради Оксана Філіпчук та Ольга Омелько.

Так, гуртом поблизу Олицького дошкільного закладу було висаджено алею із трьох десятків фруктових та декоративних дерев. Юна харків’янка Юля разом з очільником Волиньради посадила перше в своєму житті дерево - сумаха пухнастого.

«Хотів би, щоб цю ініціативу підтримали й інші наші громади. Це- наша практична і символічна відповідь на руйнування і продовольчу кризу, яку чинить окупант. А ще - розрада від психологічного тиску війни. Зрештою, наші гості мають чудову нагоду залишили свій слід в історії Волині»,- зазначив Григорій Недопад.

Для переселенців також організували екскурсію замком Радзівілів, Колегіальним костелом Святої Трійці та Костелом святих Петра і Павла. А близько трьох десятків дітлахів отримали у подарунок цікаві розваги. За сприяння обласних комунальних закладів: Центру позашкільної освіти та еколого-натуралістичного центру малеча мала змогу дізнатись багато нового та цікавого під час пізнавальних майстер-класів природничого та естетичного спрямування. Діти також здійснили космічну мандрівку за посередництвом пересувного планетарію.

Окрім того, центру, де мешкають вимушені біженці, передали речі першої необхідності та солодощі для малечі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень