Олицька громада

Волинська область, Луцький район

Лист-реагування на сюжет ТРЦ АВЕРС «Не дозволили піаритися: У волинській ТГ владці «ставлять палки в колеса» волонтерам, які шиють безкоштовні броніки», який вийшов в ефір 23 березня 2022 року

Дата: 25.03.2022 15:24
Кількість переглядів: 1801

Лист-реагування на сюжет ТРЦ АВЕРС «Не дозволили піаритися: У волинській ТГ владці «ставлять палки в колеса» волонтерам, які шиють безкоштовні броніки», який вийшов в ефір 23 березня 2022 року ( https://fb.watch/bY5a9BgGoA/) за ініціативи місцевого жителя Олександра Васильчука.

Олицька селищна рада глибоко обурена сюжетом ТРК АВЕРС «Не дозволили піаритися: У волинській ТГ владці «ставлять палки в колеса» волонтерам, які шиють безкоштовні броніки», який вийшов в ефір 23 березня 2022 року за ініціативи місцевого жителя Олександра Васильчука. В даному сюжеті пан Олександр розповідає, що самотужки разом з односельчанами виготовляє бронежилети з автомобільних ресор. Однак з його слів та сюжету журналістів ТРК АВЕРС, Олицька селищна рада виступає, як орган який наживається на війні, знущається над людьми, які добровільно зголосилися до пошиття бронежилетів та вносить різні перепони на шляху у волонтерів.

Можливість вільного висловлювання в мережі інтернет користувачам гарантовано Конституцією України, а саме ст.34 гарантовано право на свободу думки і слова, вільне вираження своїх поглядів і переконань. Встановлюється, що кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або у інший спосіб – на свій вибір. Однак така інформація повинна поширюватися із дотриманням законодавчих норм про її достовірність та не порочити честь, гідність та ділову репутацію інших осіб.

Дана інформація є неповна, вигадана та спотворена, оскільки Олицькою селищною радою з часу початку війни з росією проводиться робота як щодо належного функціонування органу місцевого самоврядування, так і забезпеченню потреб внутрішньо переміщених осіб, збиранню та відправки гуманітарних вантажів, створенню та облаштуванню усім необхідним пунктів прийому та тимчасового проживання. Власними силами забезпечено цілодобову охорону громадського порядку в громаді. Поширена Васильчуком Олександром та ТРК АВЕРС недостовірна інформація дезінформує громадян стосовно роботи органу місцевого самоврядування, діяльності селищного голови, неправдиво та негативно зображує перед громадськістю, як орган так і людину, як керівника органу місцевого самоврядування, які, зі слів п.Васильчука та ТРК АВЕРС, скоюють тяжкі злочини з корисливою метою, внаслідок чого у жителів громади, і не тільки, може скластися помилкове і вкрай негативне враження. Це негативно впливає на відношення до органу місцевого самоврядування з боку мешканців громади, району та інших людей, потенційних та існуючих колег й партнерів з усієї країни та з-за кордону, усіх людей, котрі мають позитивне уявлення. Тобто озвучена та розповсюджена недостовірна інформація не тільки принижує честь і гідність, негативно впливає на ділову репутацію в теперішній час, а й може мати шкідливі наслідки для нього в майбутньому. Шляхом поширення відверто цинічної неправди, вони порушили законні права на честь, гідність, позитивну ділову репутацію, ганьбить та принижує. О.Васильчук та ТРК АВЕРС дискредитували ділову репутацію як людини, так і селищного голови завдали моральної шкоди, що є втратами невідновного характеру, заподіяли інші негативні наслідки, зокрема, необхідність докладати зусиль для спростування цієї брехливої інформації, виправдовуватись перед людьми у тому, чого Олицька селищна рада та її працівники не вчиняли.

Олицька територіальна громада щодня показує те, що вона не стоїть осторонь в ці тяжкі для країни часи. З моменту підлого нападу на нашу Неньку, жителі громади та місцева влада пліч-о-пліч спрямовують свої зусилля для допомоги Збройним силам України, Силам територіальної оборони та громадянам України, які опинилися в скрутному становищі через війну. Олицька селищна рада перейшла на цілодобовий режим роботи. Працівники, окрім своїх прямих обов’язків, виконують завдання, які необхідні для координації дій, пов’язаних з наданням гуманітарної допомоги в місця де це необхідно, також долучаються до пошиття захисного спорядження. Усі без винятку залучені до різних робіт, працюють понаднормово та безвихідних. В разі звернення волонтерів, їм надається, по мірі можливостей та наявності, усе необхідне. Селищною радою вишукуються можливості залучення спонсорської допомоги, а саме професійних машинок для пошиття. Ніяких підстав, для «виселення» з приміщення клубу немає, ніколи дана тематика не піднімалась для обговорення. Щодо організації харчування, селищною радою частково забезпечено, оскільки всі залучені є місцевими жителями.

Олицька селищна рада не вважає за доцільне висвітлювати свою діяльність задля популяризації керівництва чи працівників ради, адже забезпечення потреб населення це наш прямий обов’язок. Прикро, що користуючись нагодою, певні інформаційні ресурси та громадяни дискредитують діяльність органів державної влади, місцевого самоврядування та правоохоронних органів для задоволення власних потреб та політичних амбіцій.

Вимагаємо від ТРК АВЕРС та безпосередньо Васильчука Олександра публічного спростування наданої неправдивої інформації або ж підтвердження фактів, які були озвучені у вищевказаному сюжеті. Адже під сюжетом, який опублікований на офіційній сторінці ТРК АВЕРС у «Facebook» ( https://www.facebook.com/mediaavers/ ) спостерігаються коментарі, що підпадають під диспозицію ст. 109 «Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади» Кримінального кодексу України. Також залишаємо за собою право звернутися до суду для захисту своїх прав.

З огляду на зазначене, просимо Вас сприяти в публічному спростуванні наданої інформації в сюжеті ТРК АВЕРС «Не дозволили піаритися: У волинській ТГ владці «ставлять палки в колеса» волонтерам, які шиють безкоштовні броніки», який вийшов в ефір 23 березня 2022 року ( https://fb.watch/bY5a9BgGoA/) за ініціативи місцевого жителя Олександра Васильчука, адже дана інформація є викревленою та неправдивою, що дискредитує діяльність Олицької селищної ради, як органу місцевого самоврядування.

Селищний голова Олександр ПРЕНДЕЦЬКИЙ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень