Олицька громада

Волинська область, Луцький район

ПЕРЕЛІК соціальних послуг, що надаються особам, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати на території Олицької територіальної громади.

Дата: 03.08.2021 11:16
Кількість переглядів: 319

Опис

Мета діяльності: надання соціальних послуг громадян похилого віку та сім’ям, дітям та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги.

Основними завданнями є:

  • проведення соціально-профілактичної роботи, спрямованої на запобігання потраплянню в складні життєві обставини  сімей, дітей та молоді;
  • виявлення сімей, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги;
  • виявлення громадян похилого віку, інвалідів, хворих, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги;
  • забезпечення якісного надання соціальних послуг;
  • здійснення соціального супроводу сімей, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, надання їм соціальних послуг за результатами проведеної оцінки потреб їх у таких послугах;
  • забезпечення взаємодії із структурними підрозділами місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, а також залучення потенціалу територіальної громади до проведення соціальної роботи.

 

 

ПЕРЕЛІК 
соціальних послуг, що надаються особам, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати

  • догляд вдома.

ІНФОРМАЦІЙНА КАРТКА

СОЦІАЛЬНОЇ ПОСЛУГИ ДОГЛЯДУ ВДОМА

Назва послуги: ДОГЛЯД ВДОМА

Зміст послуги: комплекс заходів, що здійснюються за місцем проживання (вдома) отримувача соціальної послуги протягом робочого дня суб’єкта, що надає соціальну послугу догляду вдома, який спрямований на створення умов забезпечення життєдіяльності осіб, які частково або повністю втратили / не набули здатності до самообслуговування.

Форма надання послуги: за місцем проживання отримувача соціальної послуги (вдома) протягом робочого дня.

Термін надання послуги: послуга може надаватись постійно (ІІІ, ІV групи рухової активності – 2 рази на тиждень, V група рухової активності – 5 разів на тиждень), періодично (2 рази на місяць), тимчасово (визначений у договорі період).

 Соціальні групи: особи похилого віку, особи з інвалідність, хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більше ніж чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги.

Умови надання послуги: безоплатно, за плату або із встановленням диференційованої плати.

Документи, необхідні для отримання послуги: звернення (заява) отримувача соціальної послуги або його законного представника до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення.

Правові підстави для надання соціальної послуги: Державний стандарт догляду вдома (наказ Міністерства соціальної політики України від 13.11.2013 № 760, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 22.11.2013 р. за № 1990/24522).

Підстави для відмови у наданні послуг: Суб’єкт, що надає соціальну послугу, може відмовити отримувачеві у її наданні, якщо він нездатний задовольнити індивідуальні потреби отримувача соціальної послуги.

 

Крім того, Відділ може надавати такі соціальні послуги та створювати різні відділення соціальної допомоги :

- денний догляд;

- паліативний/хоспісний догляд;

- соціальна адаптація;

- соціальна інтеграція;

- реабілітація;

- соціальна реабілітація;

- кризове та екстрене втручання;

- посередництво (медіація);

- соціально-економічні (у формі надання натуральної чи грошової допомоги);

- транспортні;

- соціальна профілактика;

- соціальна підтримка;

- соціальний супровід;

- соціальне обслуговування;

- консультування;

інші соціальні послуги.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень