Олицька громада

Волинська область, Луцький район

Звіт старости Нероди Олександра Миколайовича

Дата: 30.12.2021 15:00
Кількість переглядів: 463

ЗВІТ СТАРОСТИ с.ДЕРНО ОЛИЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ЗА 2021р.

 

За посадою я є членом виконавчого комітету Олицької селищної ради, представляю інтереси жителів сіл: Дерно, Ставок, Путилівка, Котів, Мощаниця. Сприяю підготовці документів, що подаються до Олицької селищної ради та виконавчого органу, виконанню на території округу селищної ради Програми соціально-економічного та культурного розвитку, затверджених рішенням селищної  ради. Беру участь у засіданнях виконавчого комітету селищної ради.

Прийом громадян здійснюється за місцем роботи в межах робочого часу та в позаурочний час за місцем проживання жителів сіл. Здійснюється моніторинг стану дотримання їхніх прав і законних інтересів у сфері соціального захисту, культури, освіти, фізичної культури та спорту, реалізації ними права на працю та медичну допомогу. Жителі села беруть активну участь в соціально-економічному та культурному житті округу. Надаються пропозиції щодо, ремонту доріг комунальної власності, вуличного освітлення, благоустрою села. Надається допомога жителям громади щодо переадресації заяв різного характеру, пропозицій, інформацій посадовим особам селищної ради та її виконавчого комітету.

Станом на 01 листопада 2021 року на території Дернівського округу налічується  1078 господарств, де зареєстровано 2678 чол. В с. Дерно- 1547 чол., с. Ставок- 325 чол., с. Путилівка- 82  чол., с. Мощаниця- 296  чол., с. Котів – 428 чол.

У демографічній ситуації старостату залишається тенденція до зменшення населення.За рік народилось 28 дітей, померло 34  жителя.

За звітний період на території сіл Дернівськогостаростинського округу організовані та проведені наступні роботи:

  • Було організовано та проведено суботники на території  сіл: Дерно  (17 од.) ,Мощаниця ( 3 од.),Котів (1од.).
  • Також за безпосереднього сприянням місцевого депутата було організовано жителів с.Мощаницята проведено ямковий ремонт дорожнього полотна сполученням:  Мощаниця-Ставок.
  • В с. Котів за допомогою місцевого аграрія було проведено  розчистку захаращеності на місцевому кладовищі.
  • Ліквідоване стихійне сміттєзвалище в с.Путилівка та вжиті заходи,щодо  запобігання повторного засмічення території.
  • Організований централізований вивіз побутового сміття в с.Мощаниця та с. Котів  за допомоги  аграрних підприємств.
  • За підтримки волонтерів від християнської общини ХВЄ було проведено обкошення дворів та прилеглої території самотніх людей.
  • За підтримки деревообробних підприємств , було завезено 5 од. дров паливних, самотнім та малозабезпеченим.
  • Силами колективу селищної ради та за підтримки лісівників на території селищної ради с.Дерно було закладено алеї горобини, катальпи та туї.
  • В центрі села проводиться облаштування паркувальних зон навпроти маркету «Олів’є», ПП Левашова, кафе « Ювілейне» .
  • В жовтні цього року почався ремонт дорожнього полотна до с.Котів.
  • Розпочався ремонт  даху  школи ЗОШ І-ІІІ ст. в с. Дерно.
  • За підтримки місцевих аграріїв було встановлено ігровий майданчик в с. Мощаниця, а також профінансовано та планується встановлення у с.Котів та с.Дерно.
  • Постійно проводиться робота з населенням щодо належного утримання прибудинкової території в окрузі.
  • Також селищна рада постійно комунікує зі службами та балансоутримувачами автомобільних доріг, щодо їх належного утримання ( знесення аварійних дерев, розчистка захаращеності).
  • Встановлена автобусна зупинка по вул.Незалежності
  • В листопаді цього року планується встановлення камер відеоспостереження по вул. Першотравнева та Незалежності.
  • Підприємці округу,  активно долучалися до проведення різних культурних заходів на території Олицької ТГ.

Ведеться облік військовозобов’язаних, здійснюється оповіщення військовозобов’язаних та призовників, складаються списки юнаків для приписки до призивної дільниці, ведеться облік учасників АТО та бойових дій. Ведеться облік всіх пільгових категорій, які проживають на території округу, подаються документи пільгових категорій в управління соціального захисту населення для нарахування компенсацій на придбання твердого палива, скрапленого газу та використання електроенергії.

Не допускаю на території округу дій чи бездіяльності, які можуть зашкодити інтересам територіальної громади та держави. Дотримуюся правил службової етики, встановлених законодавчими актами України, актами селищної  ради. Працюю для покращення умов життя та побуту населення округу.

Я хочу подякувати селищному голові Олександру Прендецькому, працівникам селищної  ради, депутатам селищної ради: Тамарі Мокійчук, Василю Кичалюку, Людмилі Бірюк, керівникам аграрних підприємств та власникам бізнесу на території громади, волонтерам  та  всім, хто підтримує нас, хто дає поради, хто допомагає словом і ділом, тим, хто не просто критикує, а вносить пропозиції для покращення життя громади, тим, хто робить наш Дернівський старостинський округ кращим.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень