Олицька громада

Волинська область, Луцький район

ЗВЕРНЕННЯ СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ З НАГОДИ ДНЯ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

Дата: 14.12.2021 09:11
Кількість переглядів: 530

 

Шановні ліквідатори наслідків наймасштабнішої ядерної аварії ХХ століття!

Сьогодні вся країна вшановує мужніх, героїчних та відважних людей, які не побоялись зробити виклик ворогу, з яким ніхто не знав достеменно як боротись. Він підступний – бо невидимий, не визначається ні кольором, ні смаком. Він був завжди поруч, хоча не відчувався, але робив свою чорну справу – рушив все живе навколо, заражаючи своєю смертоносною отрутою.

Ми всі щиро вам вдячні: і нинішнє покоління і ті, які будуть жити після нас, за виборене право бачити яскраву блакить неба, неповторні кольори українських лісів, за можливість насолоджуватись плодами нашої родючої землі.

В цей день варто згадати ліквідаторів, які в боротьбі з атомною бідою заплатили найвищу плату – своє життя. Це, в першу чергу, пожежники, що з перших хвилин руйнування реактору, згорали у полум’ї радіоактивних сполук, це представники різних професій, які працювали в зоні зараження на будівництві об’єкту Укриття та по ліквідації наслідків аварії, а вже після повернення тихо згорали від хвороб, породжених ядерним впливом. Їм наша шана і вічна пам'ять.

Шановні ліквідатори, низько вклоняємося та щиро бажаємо вам і вашим близьким міцного здоров’я, терпіння, щастя та усіх земних благ, шани і щирої поваги від людей.

З повагою,  селищний голова Олександр Прендецький



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень