Олицька громада

Волинська область, Луцький район

На Волині запрацював колцентр, оператори якого обдзвонюватимуть тих людей, які пропустили друге щеплення від COVID-19

Дата: 18.11.2021 11:33
Кількість переглядів: 534

Фото без опису

На базі ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб» запрацював колцентр для особистого запису людей на щеплення другою дозою вакцини від COVID-19. Це повідомила головний державний санітарний лікар області Наталія Янко 17 листопада 2021 року під час брифінгу Волинської ОДА щодо ситуації з протидією COVID-19 в області.

Зокрема, як повідомила Наталія Янко, у колцентрі спільно із сімейними лікарями аналізується охоплення повною вакцинацією громадян та проводиться телефонне нагадування про необхідність отримання другої дози вакцини. Також працюють і з волинянами, що входять до груп ризику (старші 65 років) щодо необхідності вакцинації.

Загалом станом на сьогодні до роботи колцентру залучено 5 працівників саме на базі обласного центру контролю та профілактики хвороб, по 2 людини працюють у кожному районі, а також залучають студентів-волонтерів.

Колцентрі створені, аби нагадувати людям, котрі отримали першу щеплення, але з якихось причин не отримали друге, про необхідність це зробити, а також де саме.

«Це дасть змогу активізувати роботу щодо вакцинації та збільшити кількість осіб, котрі потребують введення другої дози, а також осіб, які відносяться до групи ризику вікової категорії 65+. Таким чином хочемо досягти мети – захист волинян від важкого перебігу захворювання на COVID-19 та створення колективного імунітету», - зазначила головний державний санітарний лікар області.

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень