Олицька громада

Волинська область, Луцький район

Необхідність оформлення земельних ділянок, які перебувають у користуванні громадян.

Дата: 17.08.2021 15:57
Кількість переглядів: 571

Про необхідність оформлення громадянами прав на земельні ділянки (городи), розташовані на території громади

         Олицька селищна рада прийняла рішення №8/63 від 18 червня 2021 року "Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок колективної власності сільськогосподарського призначення на території Олицької селищної  ради".

         Згідно норм статей 125, 126 Земельного кодексу України право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав та оформлюється відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

         Без правовстановлюючих документів громадянин не зможе захистити свої права у разі, якщо на його землю хтось претендуватиме.

         З метою посилення контролю у сфері земельних відносин звертаємося до жителів громади з рекомендаціями, привести у відповідність до норм чинного законодавства документацію на земельні ділянки (городи), які розташовані на території громади та знаходяться у комунальній власності селищної ради. Рекомендуємо у найкоротші терміни звернутися до селищної ради з заявою про оформлення права власності чи користування на земельні ділянки (городи).

         Якщо не оформлено документально, ці земельні ділянки, які мають цільове призначення – землі сільськогосподарського призначення, - землі запасу, у користуванні не перебувають, а отже, кожен бажаючий може написати заяву до селищної ради про надання дозволу на виготовлення документів із землеустрою для формування таких земельних ділянок та оформлення права власності чи користування ними відповідно до чинного законодавства, навіть якщо такі ділянки фактично являється людськими городами та засіяні.

            Отже, якщо громадянин не звертається до селищної ради для оформлення права власності на земельну ділянку чи користування нею, земельна ділянка може бути надана  у власність чи користування іншим особам, при зверненні та оформленні відповідних документів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень