Олицька громада

Волинська область, Луцький район

30 липня - Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми.

Дата: 28.07.2021 15:14
Кількість переглядів: 688

30 липня - Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми. З нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми розпочинаємо серію публікацій з даної тематики. Отже, торгівля людьми - глобальна проблема як у світі, так і для України, адже  трудова міграція (переміщення людей через  кордон або в межах країни з метою пошуку роботи) стала характерною невід’ємною частиною сьогодення. Щороку наші співгромадяни, які невдоволені рівнем заробітної плати в Україні або відсутністю роботи, намагаються виїхати в інші країни у пошуках більш гідних умов життя. Там здебільшого радо приймають українців, бо саме вони займають посади робітників, обслуговуючого персоналу, будівельників тощо. Зрозуміло, що це певним чином сприяє підвищенню добробуту сімей та є джерелом валютних надходжень в країну.

В той же час трудова міграція, а тим більше нелегальна – це реальна загроза, адже мігранти можуть стати жертвами торгівлі людьми, і чоловіки, і жінки, і діти, як з метою примусової праці, так і сексуальної експлуатації, як у власних країнах, так і за кордоном.

Якщо на початку 2000-х років переважала торгівля людьми з метою сексуальної експлуатації, то зараз лідером є трудова експлуатація. Також змінилося і співвідношення за статтю жертв торгівлі людьми  – якщо раніше майже 85% потерпілих були жінки, то зараз – більшість становлять чоловіки. 

Не варто вважати, що жертвами сучасних работорговців стають люди з низьким освітнім рівнем – як свідчить статистика, потрапити в рабство може будь-хто. 

Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 0-800-505-501,  527 

Міністерство закордонних справ України – (044) 238 16 57

Укрбюро Інтерполу (розшуку осіб, зниклих за кордоном (044) 256 12 53 

Департамент боротьби зі злочинами, що пов’язані з торгівлею людьми Національної поліції України (постраждалим за кордоном або в межах України) – (044) 374 37 85

https://youtu.be/dfQWR_SoH3c

https://youtu.be/G_tF5pMIZEY



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень