Олицька громада

Волинська область, Луцький район

До селища прибула польська делегація

Дата: 21.05.2021 23:33
Кількість переглядів: 508

20 травня 2021 року до селища Олика завітала польська делегація на чолі з головою «Фонду культурної спадщини» Міхалом Лящковським. Голова селищної ради Олександр Прендецький провів робочу зустріч з делегацією, у складі якої також була консул Республіки Польщі в Луцьку.

Метою зустрічі були питання пов’язані зі спільною історією між двома народами, відновленням Замку Радзивіллів та обговорили проблеми, які виникали під час проведення реставраційних робіт, які зараз тривають в костелі Святої Трійці. До дискусії також доєднався настоятель храму, отець Юрій Погнерибка. Було обговорено також початок напрацювань в пошуку міст-побратимів для селища на території сусідньої держави, які мають спільні історичні зв’язки.

Після відвідин історичних пам’яток, голову селищної ради Олександра Прендецького було запрошено до участі в робочій нараді по питанню ходу реставраційних робіт, яку провела польська делегація на території костелу.

По завершенні зустрічі селищний голова подякував гостям за участь у розбудові і відновленню історичної величі селища Олика та висловив сподівання, що співпраця між двома народами буде продовжена й надалі



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень