Олицька громада

Волинська область, Луцький район

Участь у Форумі місцевого самоврядування

Дата: 16.05.2021 00:29
Кількість переглядів: 613

Фото без опису

14 травня 2021 року, у невеликому селі Радовичі на Турійщині, відбулося засідання Волинської регіональної платформи з вироблення політики у сфері місцевого самоврядування на тему «Актуальні питання становлення органів місцевого самоврядування в умовах нового адміністративно-територіального устрою». Участь у платформі взяли селищний голова Олександр Прендецький та начальник відділу загальної, організаційної, кадрової роботи та документообігу Олицької селищної ради Валентин Павловський.

Захід було організовано Волинським регіональним відділенням Асоціації міст України у партнерстві з народним депутатом, головою підкомітету з питань регіональної політики та місцевих бюджетів Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Вячеславом Рубльовим та Турійською селищною громадою в межах проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що його Асоціація міст України втілює за підтримки USAID.

Учасниками даного унікального заходу стали народні депутати України: Вячеслав Рубльов, Володимир Іванов, Олександр Аліксійчук, Олена Шуляк, Лариса Білозір, за участі Виконавчого директора АМУ Олександра Слобожана, голови Волинської обласної ради Григорія Недопада, заступника голови Волинської обласної державної адміністрації  Ігоря Чуліпи, голів територіальних громад Волинської області, експертів та представників місцевих засобів масової інформації. Учасники у формі діалогу змогли попрацювати над найбільш проблемними питаннями, що виникли внаслідок реформи децентралізації в Україні, яка йде до логічного завершення.

До обговорення, у форматі онлайн-конференції, також змогли долучилися народні депутати України Віталій Безгін та Андрій Клочко, які через службову необхідність не змогли особисто бути присутніми.

Після виступів доповідачів по питанням, учасники змогли поставити проблемні питання нардепам, що в свою чергу будуть вивчені, враховані та спрямовані усі зусилля на врахування потреб органів місцевого самоврядування для покращення фінансового забезпечення територіальних громад як області, так і України вцілому.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень