Олицька громада

Волинська область, Луцький район

35 років Чорнобильській трагедії

Дата: 26.04.2021 11:21
Кількість переглядів: 458

26 квітня 1986 року... Була весна. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого українського народу і людства.

Цей день -  це день найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. Під час експерименту на четвертому реакторі Чорнобильської атомної електростанції сталися два вибухи. В атмосферу вирвалась хмара радіоактивного пилу. Вітер розніс  небезпечні радіоактивні ізотопи, які осідали на землю, проникали у воду.....

35 років минуло з моменту аварії на Чорнобильській АЕС, але її наслідки залишаються предметом обговорення світової наукової спільноти до тепер.  За оцінками незалежних експертів півмільйону людей померли від радіаці. 8,5 мільйонів жителів України, Білорусі, Росії в найближчі дні після аварії отримали значні дози опромінення. Але найбільше потерпілих від цієї аварії є в Україні. 90 784 особи було евакуйовано з 81-го населеного пункту України до кінця літа 1986 року. Це сумна статистика.

В цей день також хочеться висловити слова подяки ліквідаторам самої аварії та її наслідків. Всі вони самовіддано працювали, рятуючи нас від жахливих наслідків ядерної катастрофи. Багато ліквідаторів, отримавши велику дозу радіації, пішли з життя.  Але в наших серцях назавжди залишиться пам'ять про них і про всіх, хто безвинно постраждав від чорнобильської катастрофи.

Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС! Низький уклін вам за героїчний подвиг!

З повагою, селищний голова Олександр Прендецький



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень