Олицька громада

Волинська область, Луцький район

До уваги мешканців Олицької ОТГ!

Дата: 15.04.2021 08:51
Кількість переглядів: 237

ЗУ "Про благоустрій населених пунктів". Розділ «Стаття 23. Благоустрій  території житлової та громадської забудови» | Читати наукові підручники  онлайн

 

Шановні мешканці всієї громади!

Селищна  рада закликає Вас до поважного ставлення до навколишнього середовища, наших  населених пунктів, цивілізованого поводження з сміттям, дотримання правил благоустрою!

За установами, організаціями, підприємствами всіх форм власності закріплені прилеглі території. Прилегла територія повинна утримуватись, згідно правил благоустрою. А саме, тут необхідно виконувати комплекс заходів з благоустрою: прибирання сміття, чистка тротуарного покриття від трави, бруду; догляд за клумбами та газонами, утримування кущів та дерев у належному стані, своєчасний покіс трави, ліквідація карантинних бур’янів тощо.

Прилегла територія підприємств торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування - це територія в радіусі 15 метрів від об’єкту або територія до межі з територію іншого об’єкту. Прилегла територія установи, організації, підприємства, індивідуального приватного будинку  - територія  в довжину - в межах їх ділянок, в ширину - до середини вулиці.

За сміття на прибудинковій, прилеглій території,  за розміщення на них будівельних матеріалів, згідно Закону України «Про благоустрій населених пунктів», правил з благоустрою, ст.152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів», на порушників складатимуть адмінпротоколи для направлення їх на розгляд адміністративної комісії, що при селищній раді з послідуючим штрафом.

В селах громади також існують проблемні місця стихійного накопичення сміття. Тих, хто вивозить сміття в лісосмуги, пустирі, в’їзди до селища, не меншає. Їх не турбують ні вигляд населеного пункту, ні можливість виникнення і розповсюдження небезпечних інфекцій, їм не соромно.

Наполегливо просимо вас провести прибирання навколо своїх прибудинкових територій та місця загального використання. Зокрема:
– прибрати будівельні та інші матеріали, на які не отримано дозволу виконавчого комітету селищної ради на тимчасове складування;
– облаштувати, перелаштувати, почистити водостоки різного призначення (дощової води, надвірного водопостачання, каналізації, гноївки та ін.);
– обрізати гілля дерев, що явно заважає сусідам, перехожим, руху авто-, мото-, гужовому транспорту тощо;
– звільнити й зачистити власні заїзди/виїзди до будівель, споруд та об’єктів для службової техніки (пожежний автомобіль, швидка допомога, авто газової служби, обслуговуюча техніка та інші);
– ОСОБЛИВУ УВАГУ ЗВЕРНУТИ НА СТИХІЙНІ СМІТТЄЗВАЛИЩА безпосередньо поблизу вашого домогосподарства.

Повідомляємо, що розпорядженням голови Олицької селищної ради від 13 квітня 2021 року №82-ОС призначено інспектора з благоустрою Олицької селищної ради Дордюка Миколу Вікторовича.

Інспектором з благоустрою селищної ради М.В.Дордюком будуть здійснюватися обходи території сіл та селища, з метою виявлення порушень правил благоустрою та покарання винних у цьому.

Не залишайтесь байдужими до наших з Вами спільних проблем! Тоді ми зробимо територію нашої громади  чистою, охайною, привабливою !

З повагою,

селищний голова Олександр Прендецький


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень