Олицька громада

Волинська область, Луцький район

10 МІЛЬЙОНІВ СПРЯМУЮТЬ НА АРХЕОЛОГІЧНІ РОБОТИ В ОЛИЦЬКОМУ ЗАМКУ.

Дата: 28.10.2021 17:20
Кількість переглядів: 143

Фото без опису

10 МІЛЬЙОНІВ СПРЯМУЮТЬ НА АРХЕОЛОГІЧНІ РОБОТИ В ОЛИЦЬКОМУ ЗАМКУ.

http://volynrada.gov.ua/.../10-milioniv-spryamuyut-na...

На сьогоднішньому засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики депутати погодили зміни до показників обласного бюджету на 2021 рік.

Зміни обумовлені необхідністю зарахувати до обласного бюджету 10 мільйонів гривень державної субвенції на реалізацію проєктів ремонтно-реставраційних та консерваційних робіт пам’яток культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності. Як повідомлялося раніше, ці кошти будуть спрямовані на реставрацію, ремонт та пристосування пам’ятки архітектури національного значення – замку Радзивілів XVI століття в смт Олика. Загальна кошторисна вартість відновлення палацового комплексу понад 470 млн грн. З обласного бюджету передбачено 350 тис. грн на виготовлення проєктно-кошторисної документації та її експертизу.

Оскільки виділених 10 мільйонів гривень належить освоїти до кінця бюджетного року, прийнято рішення, що їх спрямують на археологічні роботи, передбачені проєктом. Дослідження проводитиме Державний інститут археології, там підтвердили, що увесь обсяг археологічних досліджень буде завершено до кінця цього року. Загальна кошторисна вартість цих робіт складе 9,9 млн грн.

Запропоновані зміни до обласного бюджету члени комісії схвалили одноголосно.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень