Олицька громада

Волинська область, Луцький район

Відбулися засідання постійних комісій селищної ради

Дата: 12.05.2021 22:01
Кількість переглядів: 436

Сьогодні, 12 травня 2021 року, відбулися засідання постійних комісій Олицької селищної ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту і гуманітарних питань та з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку.

Розглядалися наступні проекти рішень:

1. Про створення юридичної особи публічного права Відділу освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту та туризму Олицької селищної ради.

2. Про припинення (ліквідацію ) філії «Заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів села Дубище опорного закладу освіти «Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів села Дерно Ківерцівського району Волинської області».

3. Про ліквідацію Загальноосвітньої школи I ступеня села Метельне Ківерцівського району Волинської області.

4. Про ліквідацію Загальноосвітньої школи I ступеня села Носовичі Ківерцівського району Волинської області.

5. Про ліквідацію Загальноосвітньої школи I ступеня села Чемерин Ківерцівського району Волинської області.

6. Про припинення (ліквідацію ) філії «Заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів села Ставок опорного закладу освіти «Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів села Дерно Ківерцівського району Волинської області».

7. Про надання платних соціальних послуг населенню у 2021 році.

8. Про створення юридичної особи – відділу соціального захисту та соціального обслуговування населення виконавчого комітету Олицької селищної ради та затвердження Положення про відділ соціального захисту та соціального обслуговування населення виконавчого комітету Олицької селищної ради.

Декілька останніх років у нашій державі актуальним стало питання щодо ліквідації (реорганізації) навчальних закладів. Не оминули ці актуальні питання і нашу громаду. Здебільшого ці питання виникають у необхідністі закриття саме сільських шкіл. Підставою для прийняття непопулярних рішень у першу чергу слугує демографічна криза, яка спостерігається в державі. При цьому найгостріше проблема малокомплектності шкіл проявляється у селах, де класи можуть налічувати до десятка учнів. Тому сьогодні часто йдеться про оптимізацію мережі навчальних закладів, мета якої, хоча доволі і проблемна і конфліктна — дати школярам належні умови навчання та раціонально використовувати кошти.

Отже рішення про закриття шкіл не користуються особливою популярністю серед населення. У разі його прийняття є вірогідність виникнення соціального вибуху. Тому до цього питання будемо підходити виважено та обмірковано з дотримуманням належних процедур.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень